Unga entreprenörer hjälper manuella terapeuter med e-handel

E-handel och digital närvaro blir viktigare för varje år. En bransch som dock halkat efter i den utvecklingen är manuella terapeuter som kiropraktorer, massageterapeuter och naprapater.

– Det är jättemånga som går runt med exempelvis ryggvärk och ont i nacken utan att veta att det finns riktigt bra hjälp att få, säger Ivar Bohlin, vd för Fasciaklinikerna.

Fasciaklinikerna är ett nytt koncept som förser professionella terapeuter med marknadsledande digital närvaro och som gör det enkelt för människor att hitta specialister på behandling av bland annat ryggvärk, nackproblem och löparknä. Bakom satsningen ligger bröderna Ivar, 24, och Axel Bohlin, 30 som till vardags jobbar med att hjälpa just manuella terapeuter genom företaget Atlasbalans.

Hitta din klinik här

– När pandemin slog till i mars ringde många kunder till oss för tips kring marknadsföring. Det tog hårt på mig, då många hade tappat i princip hela sin omsättning över en natt. Jag kände att vi var tvungna att göra något och då föddes idén till Fasciaklinikerna, säger Ivar Bohlin.

Brödernas vision är tydlig: Fasciaklinikerna ska vara det första som människor tänker på när de får ont i ryggen. Sedan lanseringen 1 juli 2020 har 15 kliniker öppnat, fler är på gång och målsättningen är att starta 100 kliniker innan årets slut.

Vill du veta mer om Fasciaklinikerna? Klicka här

På Fasciaklinikerna arbetar specialister på behandling av bland annat ryggvärk, nackproblem och löparknä.

Konceptet är framtaget av Atlasbalans AB som sedan 2010 levererat prisbelönt behandlingsutrustning, utbildning och tjänster till mer än 500 professionella aktörer inom hälsa och friskvård.

Sedan 2015 har Atlasbalans specialiserat sig på ny forskning om Fascia, det nätverk av bindväv som omsluter allt i kroppen, och driver idag The Fascia Guide, världens största webbsida om Fascia bland annat innehållande en forskningsdatabas med över 500 artiklar.