Framtiden är redan här

Ringla - Vi vill bidra till en bättre hälsa i Sverige. Vi vill utveckla möjligheter för dig och andra att ta del av ny kunskap och inspirera till förbättring. Du kommer att bli överraskad av hur mycket bra saker som egentligen görs. Och hur lite det krävs ibland, för att nya idéer ska nå många fler.

Vi vill skapa en rörelse som ger bättre hälsa. Det finns en massa goda idéer, inom svensk hälso- och sjukvård, om hur vi kan förbättra det viktigaste vi har – vår hälsa. Många kan redan berätta om eller visa upp den vård som vi kan ha i framtiden, men alla vet inte om att detta finns. Därför har vi startat Ringla.

Staffan Lindblad - QRC

Jag är reumatalog och har jobbat länge med personer som aldrig blir friska. De bär sin diagnos hela livet och sporren borde vara att uppnå vad jag kallar kronisk hälsa. Man ska kunna må bra och inte behöva vara sjuk, även om man har en kronisk diagnos. Detta kan bli möjligt om vi delar med oss av de lösningar patienter och vårdgivare har hittat fram till på olika håll i Sverige, säger Ringlas projektledare Staffan Lindblad som även är chef på QRC, Stockholm.

Ett exempel finns inom HIV-vården. Där har man med stöd av ett nationellt kvalitetsregister lyckats hitta nya vägar för att ge patienterna bästa möjliga medicinering. Man kan hålla virusmängden nere, vilket har gjort att 97% av patienterna inte längre är smittsamma. Risken att återinsjukna lever de med hela livet, men med rätt medicin kan de uppnå kronisk hälsa. Dit vill vi att så många som möjligt med en kronisk diagnos ska kunna komma.

Vår hälsa är något av det viktigaste vi har och därför vill Ringla vara med och skapa en rörelse som ger bättre hälsa till fler. Utvecklingen är möjlig tack vare innovationer, stora som små. Nya tankesätt och ny teknik tar oss framåt. De goda exemplen är många, men kan alltid bli fler. Framtiden är redan här, men den har inte spridit sig till alla ännu. Hjälper du till?

Läs mer om oss på www.ringla.nu

 

Presenteras av Ringla

Ringla.nu

Ringla samlar in och delar goda exempel inom hälsa, vård och omsorg. Genom att skapa en kommunikation som är tillgänglig för alla skapas spridning av de förbättrade arbetssätten, forskningsresultaten och innovationerna. Ringla startade våren 2014 och är finansierat av Socialdepartementet och Stockholms läns landsting. Under sitt första år har Ringla samlat in över 100 goda exempel och publicerat många av dem på hemsidan www.ringla.nu