Karolinska Institutet har världens bästa utbildning för tandläkare

Karolinska Institutets tandläkarutbildning rankas som bäst i världen av företaget QS. Ett bevis på kvaliteten inom svensk tandvård tycker Jan Ekenbäck, lärare på KI och kvalitetsansvarig tandläkare på Aqua Dental i Stockholm.

Övertandläkaren Jan Ekenbäck är en erfaren lärare på Karolinska institutets tandläkarutbildning och arbetar även kvalitetsansvarig på tandläkarkedjan Aqua Dental. Han känner sig både glad och stolt över utnämningen och menar att detta stärker ryktet för både hans egen utbildning och för svenska tandläkare överlag.

– Det är väldigt roligt, speciellt för för mig som ju jobbar där. Överlag har svenska tandläkare också väldigt gott rykte och det är många som är ute och jobbar i övriga världen, säger han.

Det är företaget QS, som specialiserat sig på att ranka skolor och utbildningar, som genomfört rankingen där man analyserat en rad olika kriterier. Man har bland annat förlitat sig på citeringsdata och enkäter som akademiker, elever och organisationer som anställer tandläkare fått fylla i. Jan Ekenbäck tror att Karolinska Institutets goda rykte generellt sett men också utbildningens utformning spelat in på betyget.

– Man har ju tagit in en massa värden men även mycket mjuka värden om hur studenterna uppfattar skolan. Vi har ju mycket utbytesstudenter som tycker att det är fantastiskt här jämfört med andra skolor eftersom man behandlas som jämlikar, säger Jan Ekenbäck.

Presenteras av Aqua Dental

imagesaqua2

På Aqua Dentals tre tandläkarkliniker i Stockholm är målet alltid att ge våra kunder den bästa möjliga upplevelsen av sitt tandläkarbesök. Därför är våra kliniker på Östermalm, Kungsholmen och Hammarby Sjöstad designade med dig i åtanke för att skapa en så rofylld och angenäm upplevelse som möjligt.

På våra kliniker erbjuder vi akuttandvård och vi är även specialister inom tandimplantat, med några av Stockholms mest erfarna implantatkirurger i vårt team av tandläkare.

Läs mer om Aqua Dental här