MedHelp startar verksamhet i södra Europa

eHälsoföretaget MedHelp startar ytterligare verksamhet med sjukvårdsrådgivning och andra vårdnära tjänster från Malta. Det är ett nytt steg i ambitionen att erbjuda sina anställda sjuksköterskor att arbeta från annan ort och ett led i arbetet att bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare.

–Svenska sjuksköterskor är inte bortskämda med möjligheter att arbeta på distans och att slippa ifrån alla arbetsresor, säger Hélène Kischinowsky, ansvarig för rekrytering. Men vi bygger vår verksamhet på distansarbete, vilket skapar enorma möjligheter att till exempel arbeta från något av våra kontor, från sitt hem eller någon annanstans.

Vårdoperatör ny roll

Vårdoperatör är en ny roll och en viktig möjliggörare för framtidens sjukvård som en stimulerande del av arbetet inom området eHälsa. MedHelp erbjuder patientnära jobb på distans för framför allt sjuksköterskor inom våra tjänster sjukvårdsrådgivning, monitorering, vårdtriage, sjuk- och friskanmälan och andra digitala tjänster. Det handlar om smarta lösningar som underlättar och skapar trygghet för patienter och minskar deras behov av att uppsöka vården.

Förmån och nödvändighet

Geir-Erik Hyvärinen, Personalchef på Medhelp.

Geir-Erik Hyvärinen, Personalchef på Medhelp.

–Det är en förmån att få vara med och använda smarta lösningar i sjukvården och att kunna koncentrera sig på en patient i taget, säger Barbro Waara, sjuksköterska sedan 25 år som arbetat på distans i tio år. Nu är hon platschef för en grupp vårdoperatörer vid MedHelps kontor i Kalix.

Varför södra Europa?

–Många svenskar längtar efter sol och värme eftersom vårt nordiska klimat kan vara kallt. Vi har valt Malta som är en trevlig ö att vara på, ett engelskspråkigt

och lätt samhälle att leva i där det är lätt att hitta bra boende och vi tror att många kan finna det attraktivt att bosätta sig där för kortare eller längre tid och arbeta för oss. Det är dessutom nära, bara några timmar bort. Det säger Geir-Erik Hyvärinen som är personalchef på MedHelp.

–Vi genomförde ett projekt under våren bland sjuksköterskor runtom i Norden för att testa av intresset att arbeta på varmare ort och fick en jätterespons, säger Hélène Kischinowsky. Vi diskuterade flera olika platser runtom i världen, och flest var intresserade av Malta. Därför öppnar vi ett kontor i St. Julian-området på Malta den 18 september.

–Det faktum att MedHelp bygger sin verksamhet på arbete på distans och kontakt med patienter och läkare via digitala kanaler gör det möjligt att även erbjuda arbetsplatser i princip var som helst, till exempel utomlands i ett behagligt klimat. MedHelp samlar en grupp med nyanställda och befintliga sjuksköterskor som är beredda att resa ner till starten. Vi söker fortfarande fler sjuksköterskor som vill arbeta med vård på distans, så den som är intresserad är välkommen att ta kontakt avslutar Geir-Erik Hyvärinen. 

Läs mer om hur det är att jobba för MedHelp och skicka in din ansökan här

Presenteras av MedHelp

 

MedHelp är ett tjänsteföretag med smarta lösningar inom eHälsa som bidrar till samhällsnytta och utveckling. Vi förenklar och underlättar för företag, organisationer och vården. I vår roll som vårdoperatör erbjuder vi vård på distans med sjukvårdsrådgivning och andra digitala tjänster. Vi har flera hundra sjuksköterskor som hjälper sjuka. Vårt arbete inom eHälsa innebär att ge trygghet genom monitorering och dialog med kroniskt sjuka. Verksamheten bedrivs dygnet runt, året runt. Vår hemmamarknad är Norden och i Europa är vi en av de största vårdoperatörerna i vår bransch.

Läs mer om hur det är att jobba för Medhelp och skicka in din ansökan här