Miniscootern Colibri ger frihetskänsla

Invacares elektriska miniscooter Colibri gör livet lättare för personer med nedsatt gångförmåga. Den har prisbelönats för sin design och användbarhet och erbjuder smidig hantering och många praktiska funktioner.

–Den personliga scootern ger frihet och självständighetskänsla och den garanterar maximal säkerhet och komfort, säger Christer Nyqwist, key account manager på företaget.

Colibri är genom Invacares geniala, unika och patenterade system LiteLock framför allt smidig och lätthanterlig, den är lätt att plocka isär i delar utan verktyg och enkel ta med i bil, husvagn, husbil eller båt. Inte minst praktiskt är att batterienheten är lätt att bära med sig, vilket underlättar när den ska laddas. Hela batteriet är placerat i en hanterbar box och resten av scootern kan exempelvis ligga kvar i bilen.

Det ergonomiska styret möjliggör flera handpositioner för att förhindra trötthet i hand och handled. Genom sina små yttermått är Colibri lätt att köra även på begränsade utrymmen. Miniscootern har justerbar sitthöjd och finns både som fyrhjulig och trehjulig.

–Den fyrhjuliga varianten har funnits några år. Den nya trehjuliga har mötts av stort intresse. Den ökar rörelsefriheten får långväxta personer, säger Christer Nyqwist.

Invacares elektriska miniscooter Colibri

Invacares elektriska miniscooter Colibri

Skapar otrolig frihet

Colibri kan i normalversion köras 1,5 mil på en batteriladdning och hastigheten kan anpassas för allt från stilla förflyttning inne på ett varuhus till promenadfart eller rent av joggingfart för den som vill hänga på någon som är ute och motionerar.

–Colibri skapar en otrolig frihet för den som har nedsatt gångförmåga och ger en möjlighet att vara delaktig i samhället och ta sig fram både inomhus och utomhus. Den är klassad för att köra även inne i varuhus och köpcentra. Hastigheten kan anpassas och den beskrivs ibland som ”promenadscooter” eller ”microscooter”. Den är inte något fordon utan kan köras där andra går.

Genom att vrida sätet kan man komma intill och exempelvis sitta vid ett restaurangbord. Man kan välja till större batteri för längre körtid och man kan välja större hjul och sitsfjädring för större komfort.

En designdetalj är att man kan byta färg på sin Colibri och välja mellan fem olika färgpaneler, blå, röd, grön, vit eller orange.

COLIBRI BE02

Christer Nyqwist, key account manager på Invacare

–Vi kallar Colibri för den färgglada vägen till oberoende.

2014 vann Invacare Colibri det prestigefulla designpriset Red Dot Award för sin höga designkvalitet.

Förståelse för brukarens behov

Invacares målsättning är att förstå brukarnas behov och därmed kunna erbjuda produkter som underlättar vardagen och ger ett aktivt liv med livskvalitet. Vidare vill företaget vara en komplett leverantör av hjälpmedel för både hemmabruk och institution genom nyskapande kvalitetsprodukter och tjänster. Och sist men inte minst är målsättningen att utveckla långsiktigt samarbete med hjälpmedelsmarknadens intressenter, användare, terapeuter, tekniker och hjälpmedelskonsulenter.

–Våra produkter och lösningar ska vara lätta att hantera för användare, vårdare, funktionshindrade och äldre, säger Christer Nyqwist.

 

Om Invacare

friagd logo

• Invacare utvecklar och marknadsför patienthjälpmedel, många olika typer av rullstolar, vårdsängar, personlyftar, dynor, madrasser gånghjälpmedel och hygienhjälpmedel.  

• Invacare har cirka 6000 medarbetare runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Ohio, USA. Företaget är representerat i mer än 80 länder.

I Sverige har företaget cirka 60 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Spånga i västra Stockholm och den svenska delen av produktutveckling, tillverkning och lager finns i den småländska orten Diö.

Det finns ett 60-tal återförsäljare i Sverige. Produktspecialister, utbildning och service finns över hela landet.

Läs mer på www.invacare.se